Goji na hubnutí, krásu i dobrou náladu

27.3.2019

​​​​​​

Shodit kila v pohodovém režimu, naprosto přirozeně a ještě si pochutnat. Zdá se vám to jako sen? S oblíbenými plody kustovnice čínské - goji to půjde snadno. Načervenalé goji se v poslední době stávají trendem, nejde ale jen o moderní záležitost, jejich vlastnosti a možnosti použití znali už staří čínští mistři. 

Plody goji a jejich účinky

Kromě toho, že jsou goji příjemně sladké nebo sladkokyselé, jsou také vhodné i pro malé děti. Pochutnat si tak na nich může opravdu celá rodina. Kustovnice mírní různé alergické projevy, podporuje činnost jater a ledvin a posiluje dokonce i zrak. Dokáže vám zvýšit kvalitu spánku i zlepšit pleť. Pomáhá při udržení normální hladiny tuku a cukru v krvi, také snižuje cholesterol.

Hubnutí s goji

Díky svým blahodárným účinkům na činnost střev plody zdokonalují metabolismus. Složení goji je dokonale nutričně vyvážené, obsahuje až 21 % vlákniny. Dodává vám tak pocit zasycení, mozek si myslí, že jste dokonale najezení a vy nebudete trpět hladem. Jedná se opravdu o zdravé hubnutí, tělo dostává všechno, co potřebuje. Pro znatelné snížení váhy samozřejmě musíte také změnit i svůj životní styl. Bez jakéhokoliv pohybu a při neustálé konzumaci tučných jídel vám ani zázračná goji nepomůže. 

Dobrá nálada a žádný stres

V dnešním uspěchaném světě je důležité zachovat si dobrou náladu. Vyčerpává vás práce? Nestíháte? Pokud se cítíte vyčerpaní a jen těžko si hledáte chvilku na odpočinek, goji byste měli jíst pravidelně. Kustovnice čínská totiž patří mezi takzvané adaptogeny, tady látky, které působí proti stresu ve vypjatých situacích.

Krásná a zdravá pleť s goji olejem

Máte problematickou pleť? Začaly se vám objevovat vrásky? Jemným vmasírováním goji oleje můžete své pleti zachovat mladistvý vzhled. Látky, které goji obsahuje, totiž nepůsobí jen na svrchní vrstvy pokožky, zasahují až do hloubky. Vyrovnají obsah melaninu v kůži, zbaví vás pigmentových skvrn, zvláční a zpevní pokožku. Stejně tak chrání i před UV zářením. Goji olej nebo krém s jeho příměsí doporučujeme jemnými krouživými pohyby aplikovat na kůži v obličeji a dekoltu.

 

frame-scrollup