Kvet

Doba přípravy: 10 min

Doba vaření: 30 min

Tofu na kari

Přísady (pro 2 porce)

  • 1 uzené tofu
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 stonek řepíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Hrst goji plodů
  • Kečup (rajčatový protlak)
  • Olej
  • Kari
  • Sójová omáčka
  • Kešu

Postup

Tofu nakrájíme na kostičky a na troše oleje opečeme do zlatova a vyndáme z pánve. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, papriky (na proužky), nadrobno nakrájený řapíkatý celer. V misce smícháme trochu kečupu, sójovou omáčku, kari koření a hrst goji. Směs přilijeme k zelenině, snížíme teplotu a za občasného promíchání vaříme přibližně 5 minut. Nakonec přidáme připravené tofu, kešu oříšky a podáváme s rýží nebo bulgurem.

frame-scrollup