Kvet

Doba přípravy: 20 min

Doba vaření: 60 min

Vegetariánské karbanátky

Přísady (pro 8 - 10 ks)

  • 1 šálek čočky (lze nahradit pohankou)
  • 1 velkou najemno nastrouhanou mrkev
  • 3 lžíce najemno nastrouhaného pastináku
  • ½ lžičky soli
  • Špetka pepře
  • ½ lžičky grilovacího koření
  • 1 hrst goji plodů
  • 6 lžic kukuřičné mouky
  • 1 vejce
  • ½ najemno nastrouhaného uzeného tofu
  • Kukuřičný škrob
  • Olej na smažení

Postup

Čočku necháme přes noc namočit v nadbytku vody. Tu před vařením slijeme, luštěninu promyjeme a dáme v dvojnásobném množství vody vařit na cca 30 minut. Následně nahrubo rozmixujeme, přisypeme najemno nastrouhanou mrkev, pastinák, tofu, sůl, pepř, koření, goji, vejce a kukuřičnou mouku. Vše dobře promícháme, vytvarujeme karbanátky, obalíme je v kukuřičném škrobu a osmažíme na oleji z obou stran.

Podáváme se zeleninou, vařeným bramborem, nebo v bulce se zeleninou ala vegetariánský hamburger.

frame-scrollup