Kvet

4 důvody, proč si zamilujete rakytníkový olej

26 březen 2019

Keř s drobnými červonooranžovými plody je čím dál tím oblíbenější. Z rakytníku se vaří i peče, dělají se z něj sirupy a dokonce i nanuky. U nás můžete svému tělu udělat radost třeba šťávou z tibetského rakytníku, BIO kapslemi nebo oblíbenými oleji. Rakytník Fruit Oil BIO přímo z plodů i Rakytník Seed Oil BIO ze semen vás dostanou svými pozitivními účinky a nekonečnými způsoby použití. Přečtěte si, proč je rakytníkový olej tím pravým i pro vás.

1. Rakytník jako vitamínová bomba

V našich podmínkách je za skvělou zásobu vitamínu C považován šípek. Tibetský rakytník přitom obsahuje až třikrát více prospěšného vitamínu, tedy až 1 000 mg na 100 g. Když se k tomu přidají vitamíny B, A, E, K a D, získáme nejen neuvěřitelného pomocníka v prevenci i boji proti chřipce a rýmě, ale taky významnou podporu imunitního systému.Rakytníkový olej Himalyo

2. Obohacení o mimořádné látky

Plody rakytníku jsou prospěšné jako kapsle i šťáva, v čem jsou ale unikátní oleje? Fruit Oil z plodů obsahuje unikátní esenciální kyselinu palmito-olejovou, podporuje regeneraci a hojení pokožky, zklidní popáleniny i alergické projevy. Oproti tomu Seed Oil ze semen je bohatý na esenciální mastné kyseliny linolenovou a alfa-linolenovou, regeneruje trávicí trakt a pomáhá v hojení žaludečních vředů.

3. Přidat jej můžete do koupele, krému nebo jídla

Rakytník Seed Oil  je ideální užívat jednou až třikrát denně v množství dvou až sedmi kapek. Můžete si jej dopřát přímo nebo jej zkombinovat s nějakou jinou zdravou potravinou, ideálně samozřejmě s rakytníkovým džusem. Pro své hojivé účinky jsou oba oleje hojně užívány i v kosmetice. Rakytník Fruit Oil sice oproti Seed Oil obsahuje i esenciální kyselinu palmito-olejovou, ale pokožku zase výrazně zbarvuje a proto na viditelná místa pokožky většina odborníků doporučuje používat Rakytník Seed Oil, který není v jeho blahodárných účincích nikterak pozadu. Skvěle se uvolníte i v rakytníkové koupeli nebo příjemném zábalu.

4. Rakytník pro zdraví, mladistvý vzhled a dobrou náladu

Kromě blahodárných účinků na zažívání a hojení poranění mají drobné plody i další výhody. Díky svému vysokému obsahu vitamínů, zejména A a E, je olej z rakytníku výborný proti vráskám, zlepšuje pružnost pokožky a udržuje ji mladou. Ocení jej i lidé s problematickou pletí, pomáhá totiž proti akné. Kromě vašeho tělesného zdraví ovlivní i to psychické. Vitamíny a další prospěšné látky totiž působí proti únavě organismu a stresu. Vaše případné deprese tak jednoduše vystřídá úsměv a dobrá nálada.

Sledujte nás
Newsletter
frame-scrollup