Kvet
Tibet CARDIO Caps 1+1

Tibet CARDIO Caps 1+1 | 2x 80 cps

Cena bez DPH
434 Kč
Cena s DPH
499 Kč s DPH
Dostupnost  skladem
Množství
ks+-
Doprava Kurýrní službou v rámci ČR nad 900 Kč ZDARMA
TibetOriginal

Přírodní produkt himalájské medicíny pro podporu správné funkce srdce. S vysokým obsahem Omega 7.

- doplněk stravy - 

Rakytník má mnoho benefitů pro lidský organismus, jedním z nejdůležitějších je pak jeho pozitivní vliv na zdraví srdce. Přispívá nejen ke správné činnosti srdečního svalu, ale i k normálnímu fungování celého kardiovaskulárního systému. 

Pro dosažení maximálního možného přínosu rakytníku je třeba využít vysoce kvalitní odrůdu, z níž se extrahují ty nejcennější nutrienty prospívající činnosti srdce.

Proto pro výrobu Tibet Cardio používáme výhradně rakytník tibetský rostoucí pouze na Tibetské náhorní plošině, který má výrazně vyšší koncentrace nutrientů než v Evropě rozšířený rakytník řešetlákový. Náročnou extrakcí se z této vzácné vysokohorské odrůdy rakytníku získává patentovaná složka CardiOmegia, která je extrémně bohatá na Omega 7 mastné kyseliny.

Přírodní produkt z vysokohorských oblastí Himálají může užívat celá rodina, dokonce i děti od 3 let nebo vegetariáni. Kapsle jsou vyrobeny z výhradně rostlinných látek.

Složení 1 kapsle: optimalizovaný bio extrakt z rakytníku tibetského (Hippophae tibetana) 270 mg, rostlinná kapsle (HPMC), plnivo – rostlinný stearan hořečnatý (6 mg)

Doporučené dávkování: 3 kapsle 2× denně

Upozornění: Není určeno pro děti do 3 let. Užívání v době těhotenství a kojení konzultujte se svým lékařem. Doplňky stravy nejsou určeny k používání jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování!
Uchovávejte v suchu, mimo dosah přímého slunečního záření, při teplotě 10-25 °C.
Ukládejte mimo dosah dětí.

Čistá hmotnost: 30 g 

 

Původní obyvatelé Tibetu o své srdce pečovali v mnoha rovinách, a proto v Himálajích není, na rozdíl od mnoha západních civilizací, kardiovaskulární onemocnění nejčastější příčinou smrti. Po staletí se učili zpomalit, nestresovat se každodenní rutinou a zdravě jíst. I rakytník tibetský, který v těchto oblastech hojně roste a je nedílnou součástí tamní stravy, přispívá ke správnému fungování srdce a celého kardiovaskulárního systému. V současné západní civilizaci je riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění spojeno s přítomností tzv. metabolického syndromu.
Metabolický syndrom (MS) je odborný termín, který zaštiťuje řadu rizikových faktorů nebo nemocí, které se často vyskytují společně a vedou k předčasným komplikacím zdravotního stavu. Je známý také jako syndrom X, Reavenův syndrom či syndrom inzulínové rezistence. MS ve svém důsledku vede k rozvoji diabetu 2. typu a problémům oběhového systému (ateroskleróza, infarkt myokardu nebo mozková mrtvice).

Mezi symptomy metabolického syndromu patří:

Abdominální obezita
Vysoký krevní tlak
Vysoká hladina triacylglycerolu
Nízká hladina HDL cholesterolu
Diabetes melitus 2. Typu

Obezita je jedním ze základních faktorů rozvoje MS. V praxi není důležitý celkový podíl tukové tkáně, ale její rozložení. Mluvíme o abdominální obezitě – nahromadění tuku v oblasti břicha. Za rizikové hodnoty se považuje obvod pasu větší než 80 cm/ženy a 94 cm/muži. Vysoké riziko metabolických komplikací značí 88 cm/ženy a 102 cm/muži.

Krevní tlak, který se dlouhodobě pohybuje nad hranicí 140/90 mmHg, je opět rizikovým faktorem. Za ten se považuje i již nastavená léčba vysokého krevního tlaku.

Triacylglyceroly/Triglyceridy (TAG)  - tyto základní složky živočišných tuků a rostlinných olejů by v organismu neměly mít vyšší hodnotu než 1,7 mmol/l. Také platí, že čím nižší věk, tím by i hladina triacylglycerolů měla být nižší.

 

 

Lékaři se zajímají o hladinu triglyceridů (TAG) nejčastěji v souvislosti s aterosklerózou, tedy kornatěním tepen. Vysoké TAG jsou spolu s vysokým cholesterolem jedním z rizikových faktorů, které vyvolávají ve stěnách tepen ukládání tukových částic. Stěny se zesilují, ztrácejí pružnost, a nakonec se zúží, což vede k horšímu průtoku krve. Někdy může dojít i k jejímu úplnému uzavření a vzniku srdečně-cévní příhody. S postupující aterosklerózou proto roste riziko, že nás postihne infarkt, mrtvice, zhorší se nám prokrvení nohou, budeme mít poškozený zrak či ledviny.

HDL cholesterol, tedy "hodný" cholesterol, se podílí na transportu cholesterolu z tkání, kde se ukládá, zpět do jater, kde je zpracován. Jeho nízké hladiny (ženy pod 1,3 mmol/l, muži pod 1,0 mmol/l) jsou rizikové pro rozvoj aterosklerózy. V úvahu se samozřejmě bere i celkový cholesterol a poměr mezi HDL a LDL cholesterolem.

Diabetes melitus 2. typu - toto onemocnění je zapříčiněno především stavem, kdy tkáně nedokážou správně reagovat na inzulín a glukóza se špatně dostává do  buněk. Bývá též nazýván inzulínová rezistence.

Omega 7 mastné kyseliny si získaly pozornost díky výzkumům, které podrobně zkoumaly jejich efekt na metabolismus tuků. Je totiž známo, že se přirozeně vyskytují ve struktuře lidských buněk, a bylo otázkou, zda Omega 7 zabraňují tělu hromadit tuk. Pozornost se také upínala k jejich schopnosti beztukové likvidace a přetavování tuků tak, aby se  tělesná glukóza neukládala ve formě tuku, nýbrž aby došlo k její přeměně   na energii, což usnadní kontrolu hmotnosti.

Další výzkumy, např. ten pod vedením Dr. Bernsteina z roku 2014, zkoumaly v rámci kontrolované studie, kdy někteří účastníci dostávali placebo a jiní Omega 7 mastné kyseliny, zda má Omega 7 efekt na snižování množství špatného cholesterolu (LDL) cirkulujícího v žilách, což by napomohlo udržovat flexibilitu stěn cév.

frame-scrollup