Moravské GOJI koláče

Příprava: 55 minut

Doba vaření: 25 minut

Moravské GOJI koláče

Přísady (pro 8 kusů)

0,5 lžičky sůl

2 dl olej

500 g hladká mouka

3 ks vejce (žloutky)

60 g cukr krystal

250 ml mléka

½ kostky droždí

Náplň:

1 kostka tvarohu

1 sáček pudingu

1 ks bílku

100 g cukru (moučka)

plody Goji - namočené před založením těsta ve vodě a rumu půl na půl

Postup

Ušleháme žloutky s cukrem a olejem. Na kvásek smícháme mléko s kvasnicemi a cukrem. Do mísy si dáme mouku a sůl, přidáme kvásek a vyšlehané žloutky s cukrem a olejem. Vše vypracujeme v hladké těsto a dáme kynout.

Náplň: výše uvedenými suroviny smícháme do hladka.

Těsto vyválíme cca na 0,5 cm vykrojíme (hrnečkem) kolečka do kterých uděláme důlek. Následně naplníme tvarohem a posypeme předmočenými plody Goji.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 až 170 stupních asi 25 minut, pokým nejsou kraje upečeny do zlatista.

frame-scrollup