Nejzdravější ovoce na Zemi — elixír mládí, zdraví a krásy

Příprava: 55 minut

Doba vaření: 25 minut

Moravské GOJI koláče

Přísady (pro 8 kusů)

  • 0,5 lžičky sůl
  • 2 dl olej
  • 500 g hladká mouka
  • 3 ks vejce (žloutky)
  • 60 g cukr krystal
  • 250 ml mléka
  • ½ kostky droždí
  • Náplň:
  • 1 kostka tvarohu
  • 1 sáček pudingu
  • 1 ks bílku
  • 100 g cukru (moučka)
  • plody Goji - namočené před založením těsta ve vodě a rumu půl na půl

Postup

Ušleháme žloutky s cukrem a olejem. Na kvásek smícháme mléko s kvasnicemi a cukrem. Do mísy si dáme mouku a sůl, přidáme kvásek a vyšlehané žloutky s cukrem a olejem. Vše vypracujeme v hladké těsto a dáme kynout.

Náplň: výše uvedenými suroviny smícháme do hladka.

Těsto vyválíme cca na 0,5 cm vykrojíme (hrnečkem) kolečka do kterých uděláme důlek. Následně naplníme tvarohem a posypeme předmočenými plody Goji.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 až 170 stupních asi 25 minut, pokým nejsou kraje upečeny do zlatista.

frame-scrollup