Nejzdravější ovoce na Zemi — elixír mládí, zdraví a krásy

Příprava: 25 minut

Doba vaření: 50 minut

Veganské karbanátky

Přísady (pro 10 kusů)

  • 1 šálek čočky (v suchém stavu) + vodu na uvaření
  • 1 velkou na jemno nastrouhanou mrkev
  • 3 lžíce na jemno nastrouhaného pastynáku
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 1/2 lžičky koření na pečené kuře
  • 1 hrst sušených plodů goji v bio kvalitě - Himalyo
  • 3 polévkové lžíce celozrnné mouky
  • několik lžic řepkového oleje na smažení
  • směs dušené zeleniny

Postup

Čočku si přes noc necháme namočit v nadbytku vody. Tu před vařením slijeme, luštěninu promyjeme a dáme v dvojnásobném množství vody v hrnci vařit zhruba 30 minut. Následně nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem, přisypeme na jemno nastrouhanou mrkev, pastynák, sůl, pepř, koření, goji a 3 lžíce celozrnné mouky. Dobře promícháme a na nepřilnavé pánvi s kapkou řepkového oleje opékáme rovnoměrně z obou stran, či na pečicím papíře pečeme v předem vyhřáté elektrické troubě na 200 °C po 20 minut. Podáváme s dušenou zeleninou, bramborem nebo v bulce se zeleninou a la vegetariánský hamburger.
 

frame-scrollup