Veganské karbanátky

Příprava: 25 minut

Doba vaření: 50 minut

Veganské karbanátky

Přísady (pro 10 kusů)

1 šálek čočky (v suchém stavu) + vodu na uvaření
1 velkou na jemno nastrouhanou mrkev
3 lžíce na jemno nastrouhaného pastynáku
1/2 lžičky soli
špetka pepře
1/2 lžičky koření na pečené kuře
1 hrst sušených plodů goji v bio kvalitě - Himalyo
3 polévkové lžíce celozrnné mouky
několik lžic řepkového oleje na smažení
směs dušené zeleniny

Postup

Čočku si přes noc necháme namočit v nadbytku vody. Tu před vařením slijeme, luštěninu promyjeme a dáme v dvojnásobném množství vody v hrnci vařit zhruba 30 minut. Následně nahrubo rozmixujeme tyčovým mixérem, přisypeme na jemno nastrouhanou mrkev, pastynák, sůl, pepř, koření, goji a 3 lžíce celozrnné mouky. Dobře promícháme a na nepřilnavé pánvi s kapkou řepkového oleje opékáme rovnoměrně z obou stran, či na pečicím papíře pečeme v předem vyhřáté elektrické troubě na 200 °C po 20 minut. Podáváme s dušenou zeleninou, bramborem nebo v bulce se zeleninou a la vegetariánský hamburger.
 

frame-scrollup