Vepřová panenka s GOJI

Příprava: 120 minut

Doba vaření: 45 minut

Vepřová panenka s GOJI

Přísady (pro 4 porce)

500g Vepřové panenky,

sůl, pepř,

olivový olej, 

30g GOJI, 

nové koření,

bobkový list,

hřebíček, 

1 cibulka,

1,5 lžíce cukru, 

1,5 lžíce octu, 

0,5 l hovězího vývaru,

1 lžice škrobu.

Postup

Panenku očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem a necháme cca hodinku odležet. Cibulku nakrájíme na jemno, osmažíme na lžící olivového oleje dozlatova, k osmažené cibulce přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Jakmile nám cukr začne hnědnout přidáme ocet, který se nám velice rychle vypaří. Zalijeme vývarem přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček a GOJI. Vše povaříme cca 30 minut. Vytáhneme koření, ochutíme solí a pepřem a zahustíme škrobem. Panenku zprudka osmažíme cca 1,5 minutky z každé strany na pánvi podáváme s přílohou dle chuti. Přeléváme omáčkou z GOJI.

frame-scrollup