Nejzdravější ovoce na Zemi — elixír mládí, zdraví a krásy

Příprava: 120 minut

Doba vaření: 45 minut

Vepřová panenka s GOJI

Přísady (pro 4 porce)

  • 500g Vepřové panenky,
  • sůl, pepř,
  • olivový olej, 
  • 30g GOJI, 
  • nové koření,
  • bobkový list,
  • hřebíček, 
  • 1 cibulka,
  • 1,5 lžíce cukru, 
  • 1,5 lžíce octu, 
  • 0,5 l hovězího vývaru,
  • 1 lžice škrobu.

Postup

Panenku očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme dle chuti a zakápneme olivovým olejem a necháme cca hodinku odležet. Cibulku nakrájíme na jemno, osmažíme na lžící olivového oleje dozlatova, k osmažené cibulce přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Jakmile nám cukr začne hnědnout přidáme ocet, který se nám velice rychle vypaří. Zalijeme vývarem přidáme bobkový list, nové koření, hřebíček a GOJI. Vše povaříme cca 30 minut. Vytáhneme koření, ochutíme solí a pepřem a zahustíme škrobem. Panenku zprudka osmažíme cca 1,5 minutky z každé strany na pánvi podáváme s přílohou dle chuti. Přeléváme omáčkou z GOJI.

frame-scrollup