Kvet
RAKYTNÍK 100% Juice BIO

RAKYTNÍK 100% Juice BIO | 750 ml

Cena bez DPH
260 Kč
Cena s DPH
299 Kč s DPH
Původní cena
399 Kč
Dostupnost  skladem
Množství
ks+-
Doprava Kurýrní službou v rámci ČR nad 1 Kč ZDARMA
BIO
RAW
GlutenFree
Vegan

100% šťáva z tibetského rakytníku v certifikované BIO kvalitě.
- potravina - 

Za studena pečlivě lisovaná šťáva je vyrobena výhradně z plodů původní vysokohorské odrůdy tibetského rakytníku. Ručně sbírané, vyzrálé plody jsou zárukou mimořádně vysokého obsahu nutrientů.
Rakytníkový džus má velmi specifickou chuť i vůni, která se může zpočátku zdát navinulá. Ačkoli tibetský rakytník dosahuje chuti příjemnější než rakytník řešetlákový a mnoha zákazníkům opravdu chutná, je důležité počítat s tím, že možná zrovna vaše chuťové buňky nenadchne. V tom případě nabízíme praktickou alternativu ve formě kapslí a oleje

  • Přispívá k normální funkci imunitního systému                
  • Má pozitivní vliv na zdraví srdce
  • Podporuje správnou činnost trávicícho traktu
  • Působí příznivě na zdraví pleti
  • Je antioxidantem

Rakytníkový džus je vhodný pro celou rodinu, mohou jej konzumovat děti již od 3 let.

Složení: 100% šťáva z tibetského rakytníku v certifikované BIO kvalitě.

Doporučené dávkování: 25 ml džusu denně. 

Upozornění: Skladujte v temnu a chladu. Po otevření uchovávejte při teplotě do 5 °C a spotřebujte do 30 dnů. Nekonzumujte přímo z lahve. Rozvrstvení džusu při odstavení lahve je přirozený jev a není závadou.

Pro lepší chuťový vjem doporučujeme smíchat s vodou nebo ovocným džusem, případně přidat do smoothie.

Laboratorní rozbor zaměřený na obsah vitamínu C v džusu Himalyo a v konkrenčním produktu vyráběném z české produkce rakytníku vykázal následující:

Obsah vitamínu C v rakytníku (mg/kg)

Rakytník řešetlákový (ČR)
Rakytník tibetský (Tibet)
 
0
500
1000
1500
2000
2500
3000

Prokázán byl vyšší obsah i dalších důležitých nutrientů rakytníku tibetského v porovnání s rakytníkem řešetlákovým sklízeným v České republice a celé Evropě:

Obsah účinných látek (mg/kg) Rakytník řešetlákový Rakytník tibetský
Fenolické kyseliny 3.956 - 5.728 5.719 - 5.893
Flavoinoidy 122 - 308 342 - 401
Kyselina olejová 10 - 17 22 - 26
Karotenoidy 2.350 - 3.420 2.693 - 3.166

Porovnání senzorické
hodnoty džusů

Již na první pohled je zřejmé, že 100% Himalyo džus nevzniká, na rozdíl od většiny ostatních džusů, smícháním koncentrátu s vodou. Jedinečná konzistence, barva a chuť 100% Himalyo džusů je jasným důkazem, že nabízíme šťávu v její nezměněné přírodní formě

Porovnání

Porovnání senzorické
hodnoty džusů

Již na první pohled je zřejmé, že 100% Himalyo džus nevzniká, na rozdíl od většiny ostatních džusů, smícháním koncentrátu s vodou. Jedinečná konzistence, barva a chuť 100% Himalyo džusů je jasným důkazem, že nabízíme šťávu v její nezměněné přírodní formě

Fotografie trhaní plodů raketníku v keře v Tibetu pro Himalyo. Fotografie čerstvě zastudena vylisované šťávy z rakytníku.

 

Rakytník tibetský se obecně řadí mezi superpotraviny. Jejich definice není pevně stanovena, ale obecně jsou chápány jako výživově bohaté potraviny plné vitamínů, minerálů, vlákniny, antioxidantů a živin rostlinného původu.

Název této superbobule pochází ze starořeckého Hippophae, což znamená třpytící se kůň. Již staří Řekové odhalili blahodárný vliv rakytníku, neboť koně, kteří se pásli v oblastech s jeho vysokým výskytem, byli dobře stavění a měli lesklou srst.

Ajurvédská a tibetská medicína
Původní odrůda rakytníku je po tisíce let využívána v ajurvédské a tibetské medicíně a je často nazývána rostlinou budoucnosti. Plody rakytníku se v himálajských oblastech hojně užívaly zejména na podporu imunity, pro správné trávení a na potlačení pocitu únavy a vyčerpání

 

Současná medicína
Moderní medicína začíná tuto blahodárnou rostlinu stále více využívat, neboť rakytník přispívá k podpoře činnosti imunitního systému. Pravidelné užívání rakytníku přispívá, mimo jiné, k normální funkci pokožky, kardiovaskulárního systému, trávení a prostaty.

Bohaté využití nalézá rakytník v kosmetice, kde se se používá především rakytníkový olej, který je lisován buď z plodů nebo ze semen. Klinická studie provedená na univerzitě v Turku ve Finsku v roce 1999 uvedla, že rakytníkový olej přispívá k dobrému zdraví pleti a k zdravému vzhledu pokožky již v průběhu 4 měsíců jeho užívání jako doplňku stravy. Případová studie Puredia z roku 2017 zdokumentovala dopady dvoutýdenního aplikování rakytníkového oleje na pooperační jizvy.

frame-scrollup