Kvet
Tibet COLLAGEN Powder

Tibet COLLAGEN Powder | 150 g

Cena bez DPH
434 Kč
Cena s DPH
499 Kč s DPH
Dostupnost  nedostupné
GlutenFree
TibetOriginal

Typ I a Typ II hydrolyzovaného mořského kolagenu obohacený o extrakt z tibetského rakytníku.

- doplněk stravy - 

Kolagen je spojován s krásou zejména pro svou schopnost zachovat lidskému tělu mládí.  Náš organismus si kolagen dokáže vytvořit sám, ale už od 25. roku věku jeho produkce klesá a od 45. roku se kolagen přestává v našem těle tvořit téměř úplně.  Ač lze proces ztráty kolagenu zpomalit zdravým životním stylem, jeho ubývající hladinu je možné opět doplnit pouze samotným kolagenem.

Prášek Tibet Collagen Powder obsahuje dostatečné množství dvou nejdůležitějších typů kolagenu pro lidské tělo (typ I a typ II) v jejich optimálním poměru.

Od běžně dostupných produktů se tak Tibet Collagen Powder odlišuje především důrazem na přirozené vstřebávání do lidského těla a jeho maximální zabudování do struktur pokožky. Obsahuje proto štěpenou neboli hydrolyzovanou formu kolagenu, která je daleko snáze vstřebatelná. Prášek je navíc obohacený i o rakytník tibetský. Je totiž známo, že lidské tělo dokáže kolagen doplnit jen za podmínky přísunu dostatečného množství vitamínu C. 

Složení 1 dávky (5 g prášku): hydrolyzovaný mořský kolagen typ I (výrobek z ryb) 4 666 mg, mořský kolagen typ II 184 mg, extrakt z aceroly (Malpighia glabra) 100 mg, extrakt z rakytníku tibetského (Hippophae tibetana) 40 mg, sladidlo – steviol-glykosidy 10 mg

Doporučené dávkování: 2 čajové lžičky (5 g prášku) zalijte 2 dl vody (či jiného nápoje), zamíchejte, nechte rozpustit a vypijte.

Upozornění: Není určeno pro děti do 3 let. Užívání v době těhotenství a kojení konzultujte se svým lékařem. Doplňky stravy nejsou určeny k používání jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování!
Uchovávejte v suchu, mimo dosah přímého slunečního záření, při teplotě 10-25 °C.
Ukládejte mimo dosah dětí.

Počet porcí v balení: 30 porcí (30 x 5 g)

Čistá hmotnost: 150 g 

 

Kolagen patří mezi základní stavební bílkoviny našeho těla. Tvoří až 30 % všech proteinů v těle savců, ve formě kolagenních vláken je složkou mezibuněčné hmoty. Jeho hlavní funkcí je působit jako pojivo buněk nejen v kostech, šlachách, kloubech a pokožce, ale například i v cévách, rohovce oka, a dokonce i v zubech. V těle zvířat a lidí funguje jako lepidlo podporující práci buněk v tkáních, proto jeho název pochází z řeckého slova kólla = lepidlo.

Kromě toho, že pomáhá ke kráse, prospívá kolagen i celkovému stavu organismu. Mladé tělo si kolagen tvoří samo, ale již od 25. roku života jeho produkce klesá, a to o 1 – 1,5 % každý rok. Po 45. roce věku již tělo kolagen netvoří téměř vůbec. Společně s přibývajícími roky tak kolagen v těle rychle ubývá, a proto i pleť přestává být pružná a tvoří se nám více vrásek.

Konzumace nadměrného množství rafinovaných sacharidů a cukru naopak znemožňuje rekonstrukci kolagenových buněk a nadměrné vystavování se slunečnímu záření snižuje produkci nového kolagenu, stejně jako kouření. Proces ztráty kolagenu a snižování jeho tvorby v organismu sice není možné zcela zastavit, lze jej ale zpomalit správným životním stylem, výživnou stravou a zdravým pohybem. Kolagen však lze tělu nahradit opět jen samotným kolagenem.
 

 

V současnosti se rozeznává až 27 typů kolagenů, které se nacházejí v různých živočišných tkáních. Pro lidské tělo jsou nejdůležitější typy dva:

Typ I: Zahrnuje největší část kolagenu v lidském těle, a to až 90 %. Skládá se z hustých vláken, které tvoří strukturu kůže, kostí, šlach, vláknité chrupavky, pojivových vláken a zubů.

Typ II: Je tvořen volnějšími vlákny, která se nacházejí v elastické chrupavce. Ta má za úkol tlumit nárazy a chránit klouby.

Kolagen ve své běžné formě je pro člověka těžko stravitelný. Proto se v případě potřeby jeho doplňování používá kolagen štěpený = hydrolyzovaný. Je stravitelnější, lépe se vstřebává a v těle tak dochází k jeho vysoké využitelnosti. Zatímco kolagen ve své přirozené želatinové formě nedokáže naše tělo efektivně využít, hydrolýzou dochází k výraznému zkrácení molekulových řetězců, což má za následek dobrou rozpustnost ve vodě a vstřebatelnost. Z takového kolagenu dokáže tělo efektivně využít maximum účinných látek.

Kolagen se v těle tvoří pouze za přítomnosti dostatečného množství vitamínu C. Proto je vhodné jej kombinovat s přípravkem, který vitamín C v hojné míře obsahuje.

frame-scrollup