Přísady (pro 8 - 10 ks)
- 1 šálek čočky (lze nahradit pohankou)
- 1 velkou najemno nastrouhanou mrkev
- 3 lžíce najemno nastrouhaného pastináku
- ½ lžičky soli
- Špetka pepře
- ½ lžičky grilovacího koření
- 1 hrst goji plodů
- 6 lžic kukuřičné mouky
- 1 vejce
- ½ najemno nastrouhaného uzeného tofu
- Kukuřičný škrob
- Olej na smažení
Postup
Čočku necháme přes noc namočit v nadbytku vody. Tu před vařením slijeme, luštěninu promyjeme a dáme v dvojnásobném množství vody vařit na cca 30 minut. Následně nahrubo rozmixujeme, přisypeme najemno nastrouhanou mrkev, pastinák, tofu, sůl, pepř, koření, goji, vejce a kukuřičnou mouku. Vše dobře promícháme, vytvarujeme karbanátky, obalíme je v kukuřičném škrobu a osmažíme na oleji z obou stran.
Podáváme se zeleninou, vařeným bramborem, nebo v bulce se zeleninou ala vegetariánský hamburger.